Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: cpt.Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 125


Sfintele Paști sărbătorite de militari


În capelele militare din țară și din teatrele de operații vor fi oficiate de Sfintele Sărbători de Paști slujbe religioase la care vor participa militarii care nu se află în misiuni în noaptea de Înviere.

În teatrele de operații din Irak, Afganistan și Balcanii de Vest, la Sărbătorile Pascale vor lua parte, alături de militarii noștri, și militari din armatele partenere și aliate. În Irak, unde acționează "Scorpionii roșii" din Batalionul 26 Infanterie Craiova, slujba de Înviere va fi oficiată de preotul militar român, căpitanul Nicu Lulă, și cel american, căpitanul Peter Alleria. În Afganistan, preotul militar, căpitanul Bogdan Oancea, va susține slujba tradițională de Înviere pentru militarii Batalionului 21 Manevră din Predeal, ai Batalionului 8 Artilerie Mixtă, precum și cei ai altor detașamente.
Pregătirile au început deja pentru a se întâmpina cum se cuvine, potrivit tradiției creștine, Învierea Domnului.

În toate structurile Ministerului Apărării Naționale au fost stabilite măsuri ca pe întreaga perioadă a Sărbătorilor Pascale să fie asigurate continuitatea conducerii activităților, îndeplinirea misiunilor în teatrele de operații, paza și protecția obiectivelor militare.


Biroul de presă