Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 127


Secretarul de stat Tătaru i-a vizitat pe militarii răniți în teatrele de operații


Dan Tătaru, secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului în Ministerul Apărării Naționale, și generalul-maior Dan Ghica-Radu, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, i-au vizitat astăzi, 17 aprilie, pe caporalul Viorel Crețu și fruntașii Mădălin Lungu și Daniel Porumb la Spitalul Clinic de Urgență Militar Central "Carol Davila" (S.C.U.M.C.).

Secretarul de stat Dan Tătaru și generalul-maior Dan Ghica-Radu au discutat cu medicii despre starea de sănătate a militarilor și condițiile de spitalizare și recuperare a acestora în cadrul S.C.U.M.C. Totodată, ei le-au oferit militarilor cadouri tradiționale sărbătorilor Pascale.

Caporalul Crețu Viorel și fruntașul Mădălin Lungu au fost repatriați astăzi de la spitalul american Landstuhl, din Germania, cu o aeronavă aparținând Forțelor Aeriene Americane, starea lor de sănătate fiind bună. Transportul celor doi militari români s-a realizat cu sprijinul generalului Carter Ham, comandantul USAREUR (Forțele Terestre Americane din Europa).

Militarii vor urma un program de recuperare la Spitalul Clinic de Urgență Militar Central. Sergentul Orban Csaba Attila este în continuare internat în spitalul din Germania, starea lui fiind stabilă.

Cei trei militari au fost răniți în data de 7 aprilie a.c., în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, Kandahar - Kabul, când autovehiculul Humvee în care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Inițial, militarii români au fost internați în spitalul militar din Kandahar și, ulterior, au fost transferați la spitalul american din Ramstein. În același incident, capitanul Iuliu-Vasile Unguraș a căzut la datorie, iar caporalul Eugen Vargău a fost ușor rănit.


Biroul de presă