Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristian TEGLAȘ, tel.:0722 438 221

 


Comunicat nr. 151


ARTILERIȘTII BRIGĂZII 81 MECANIZATĂ, ÎN POLIGOANELE DE TRAGERE


Militari din subunitățile de armament greu de infanterie din Batalioanele 811 și 812 Infanterie și militari din subunitățile antitanc ale Batalionului 817 Artilerie desfășoară, în perioada 5 - 8 mai a.c., exerciții tactice cu trageri de luptă și trageri de instrucție și apreciere, în poligoanele din Turda (Bogata) și Cârțișoara.

Activitatea marchează sfârșitul unei etape importante de pregătire teoretică și practică - etapa instrucției plutonului.

Timp de patru zile, militarii acționează în condiții de suprasolicitare fizică și psihică, pe timp de zi și de noapte. Pe timpul exercițiilor sunt create situații complexe, similare celor reale, pentru rezolvarea cărora militarii pun în aplicare cunoștințele dobândite pe terenurile de instrucție și în poligoanele de tragere.

Fiecare activitate desfășurată este evaluată, pentru a avea o imagine cât mai corectă a nivelului de pregătire al militarilor.

Subunitățile acționează întrunit, militarii Batalionul 817 Artilerie executând misiuni pe timp de noapte asupra blindatelor "inamicului", în timp ce militarii Batalionului 812 Infanterie execută misiuni de iluminare a terenului în sprijinul militarilor din subunitățile antitanc.


Biroul de presă