Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 158


Discuții româno-chineze la Ministerul Apărării Naționale


O delegație militară chineză, condusă de generalul-locotenent Guoling Chen, comandantul Zonei militare Nanjing, se află într-o vizită de lucru în România, în perioada 13-16 mai, la invitația generalului-maior dr. Cătălin Zisu, comandantul Comandamentului Logistic Întrunit.

Generalul Chen a fost primit miercuri, 13 mai, de Dan Tătaru, secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului, care i-a prezentat oaspetelui chinez preocupările Ministerului Apărării Naționale în domeniul legislativ, protecției sociale a personalului activ și în rezervă, asistența post-carieră a militarilor și sprijinul acordat veteranilor.

În timpul discuțiilor s-au identificat puncte de interes pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre cele două armate și au fost împărtășite soluții în domeniul asistenței post-carieră.

În programul delegației chineze sunt cuprinse o întâlnire cu generalul-maior dr. Ștefan Oprea, locțiitorul șefului Statului Major General, o vizită la Universitatea Națională de Apărare și la Batalionul 21 Vânători de Munte de la Predeal.

Oaspeților chinezi le vor fi prezentate facilitățile de recreere și refacere a capacității de muncă pentru personalul armatei și se vor discuta, de asemenea, modalități de folosire, la reciprocitate, a acestora de către militari chinezi.


Biroul de presă