Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt.cdor. Mugurel PASCU, tel. 0744.359.518

 


Comunicat nr. 166


ȘEFUL STATULUI MAJOR AL FORȚELOR NAVALE LA SESIUNEA COMANDANȚILOR MARINELOR MILITARE DIN MAREA NEAGRĂ


Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Dorin Dănilă, va participa, în zilele de 20 și 21 mai, la Reuniunea anuală a comandanților Marinelor Militare din țările riverane Mării Negre (CBSN) și la Reuniunea Comitetului Comandanților Marinelor Militare din Marea Neagră (BSNC), organizate în localitatea Varna, Bulgaria.

Cu această ocazie vor avea loc dezbateri pe tema îmbunătățirii capacităților de supraveghere, ca factor de întărire a securității în domeniul maritim, respectiv stabilirea și aprobarea activităților viitoare ale Grupului de Cooperare Navală în Marea Neagră "BLACKSEAFOR".

La reuniunea CBSN este invitat să participe și comandantul Componentei Maritime a Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, viceamiralul Maurizio Gemignani.

***

BSNC (Black Sea Naval Commanders Committee) este corpul executiv cu rol de control și îndrumare generală pentru activarea și angajarea BLACKSEAFOR în activitățile specifice. Reuniunile BSNC au loc cel puțin o dată pe an, fiind organizate, prin rotație, de către fiecare stat semnatar al Acordului BLACKSEAFOR. Agenda întâlnirii este prerogativul țării gazdă, cu acordul tuturor părților.

Grupul de Cooperare Navală în Marea Neagră "BLACKSEAFOR" este conceput ca o forță care acționează "la chemare" și este activată de două ori pe an pentru a desfășura exerciții navale în comun.

Comanda "BLACKSEAFOR" este asigurată, în conformitate cu protocolul de înființare, succesiv de cele șase state riverane Mării Negre care participă cu forțe: Bulgaria, Georgia, România, Federația Rusă, Ucraina și Turcia.

Informații suplimentare referitoare la Grupul de Cooperare Navală în Marea Neagră, BLACKSEAFOR, pot fi obținute vizitând pagina de internet www.blackseafor.org.


Biroul de presă