Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Ion BURGHIȘAN tel. 0741.102.701

 


Comunicat nr. 169


COOPERARE ROMÂNO - TURCĂ ÎN DOMENIUL ÎNVĂȚĂMÂNTULUI MILITAR DE MARINĂ


Nava școală "TCG ISKENDERUN", aparținând Forțelor Navale din Turcia, va intra în Portul Constanța și va staționa în perioada 22 -24 mai.

Conducerea navei va fi primită la Comandamentul Flotei, va depune coroane de flori la Cimitirul Turcesc din Slobozia și va avea întâlniri cu reprezentanții instituțiilor militare de marină din România. În cadrul acestor întâlniri vor fi identificate noi oportunități de dezvoltare a cooperării dintre instituțiile militare de marină ale celor două țări.

De asemenea, pe parcursul acestei escale, cei 473 de cadeți turci, aflați la bordul navei, vor vizita Academia Navală "Mircea cel Bătrân", Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu", Muzeul Marinei Române, precum și obiective turistice din municipiul Constanța.
***
Nava-școală "TCG ISKENDERUN" are o lungime de 98,2 metri, lățimea de 11,8 metri și pescajul mediu de 4,4 metri. Motoarele de 14.400 CP pot asigura o viteză de circa 20 de noduri. Informații suplimentare despre navă puteți obține accesând siteul http://www.dzkk.tsk.tr/english/Platformlar/Gemiler.asp.


Biroul de presă