Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 175


SCORPIONII ROȘII AU ÎNCHEIAT ULTIMUL MODUL DE INSTRUIRE A MILITARILOR IRAKIENI


Militarii Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" au încheiat sâmbătă, 23 mai a.c., ultimul modul de instruire a militarilor irakieni. Ceremonia care a avut loc cu acest prilej s-a desfășurat în baza militară Dhi Qar, din provincia irakiană cu același nume.

Activitatea s-a desfășurat în prezența celor doi comandanți, locotenent-colonelul Gabriel Toma, comandantul contingentului românesc din Irak, și locotenent-colonelul Zafer Habeeb, comandantul Batalionului 10 Irakian de Forțe Speciale. În cadrul ceremoniei, la care au participat și militari americani, au fost înmânate diplome de excelență celor mai merituoși militari irakieni și celor care i-au instruit pe parcursul celor trei luni de activitate.

Instruirea armatei irakiene a fost misiunea de bază a infanteriștilor craioveni care, de la sosirea în teatrul de operații din Irak, au antrenat patru subunități de nivel companie (aproximativ 200 de militari), reușind astfel să-i pregătească pentru viitoarele misiuni pe care le va avea armata irakiană. Batalionul 10 va acționa în provinciile Dhi Qar, Al Muthanna și Maysan, situate în sudul Irakului, în zona în care sunt în prezent dislocați militarii români.


Biroul de presă