Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col. Petre Otu, tel: 0745 526 170

 


Comunicat nr. 178


Reuniune Internațională pe teme de securitate


Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară și Institutul de Istorie Militară din Potsdam (Germania) organizează, în perioada 26 - 28 mai a.c., la Palatul Cercului Militar Național din București, a IX - a Conferință a Grupului de Lucru "Studiul Conflictelor" din cadrul Consorțiului Parteneriatului pentru Pace al Academiilor de Apărare și Institutelor de Studii de Securitate.

Conferința internațională, cu titlul "End of Empires. Challenges to Security and Statehood in Flux", va reuni cercetători și experți din 17 țări - Austria, Canada, Republica Cehă, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Olanda, Polonia, România, Federația Rusă, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Statele Unite ale Americii și Ungaria.

Specialiștii vor dezbate, pe parcursul manifestării științifice, subiecte precum: sfârșitul imperiilor și apariția unor noi state pe harta politică a lumii; sfârșitul războaielor și reforma forțelor armate; identitatea națională și interese de securitate; evoluția reformelor militare; mișcări de rezistență; intervenții militare și operații de pace; caracteristici și dimensiuni ale securității internaționale în perioada post Război Rece.


Biroul de presă