Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 201


Ministrul Stănișoară la Reuniunea miniștrilor apărării din țările contributoare cu forțe și mijloace la Comandamentul Regional de Sud al ISAF


Ministrul apărării naționale, Mihai Stănișoară, participă la Reuniunea miniștrilor apărării din statele contributoare cu trupe în Afganistan, în cadrul Comandamentului regional de Sud al ISAF, care se desfășoară în zilele de 10 și 11 iunie a.c. la Valkenburg, în Olanda.

Miniștrii apărării și reprezentanții acestora din Australia, Canada, Danemarca, Estonia, Marea Britanie, Olanda, România și Statele Unite se întâlnesc periodic pentru a evalua misiunile desfășurate de Comandamentul Regional de Sud și pentru a stabili prioritățile în derularea acțiunilor viitoare.

În cadrul întâlnirii vor fi evaluate progresele realizate de ISAF în sudul Afganistanului, abordarea regională pentru îmbunătățirea situației de securitate, creșterea substanțială a efectivelor dislocate de Statele Unite în regiune, Misiunea NATO de Instruire în Afganistan și aprofundarea cooperării civili militari.

* * *
România participă, în prezent, în Afganistan cu 962 de militari, dintre care 904 în cadrul misiunii NATO – ISAF și 58 la operațiunea "Enduring Freedom". Din totalul de 904 militari dislocați în misiunea ISAF, 792 acționează sub controlul operațional al RC S (Comandamentul Regional de Sud).


Biroul de presă