Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Ion BURGHIȘAN tel. 0741102701

 


Comunicat nr. 211


Exercițiul româno-bulgar MCM POSEIDON 09


Exercițiul româno-bulgar MCM (Mine Counter Measures) POSEIDON 09 se desfășoară, în perioada 15-19 iunie, în portul Constanța și în partea de vest a bazinului Mării Negre.

Trei dragoare maritime românești și dragorul "Priboy", aparținând Forțelor Navale Bulgare, vor exersa aplicarea procedurilor standard NATO în cadrul unor exerciții precum: lupta împotriva minelor, trageri reale cu armamentul de artilerie de la bord, transfer de materiale ușoare, remorcaj și manevre tactice.

Exercițiul bilateral are ca scop creșterea interoperabilității între Forțele Navale române și bulgare privind planificarea, conducerea și evaluarea acțiunilor de luptă specifice, precum și de a spori încrederea reciprocă și spiritul camaraderesc între marinarii din cele două țări.

Nava bulgărească "Priboy" a sosit în portul Constanța, în vederea participării la exercițiu, astăzi, 15 iunie, în jurul orei 8.00.

Jurnaliștii care doresc să obțină informații suplimentare despre activitate sunt invitați, vineri, 19 iunie, începând cu ora 11.00, la declarații de presă privind desfășurarea exercițiului MCM POSEIDON 09, în Portul Militar Constanța.


Biroul de presă