Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 219


Ministrul Mihai Stănișoară, în vizită la militarii din Brigăzile 2 și 61 Vânători de Munte


Ministrul Apărării, Mihai Stănișoară, s-a întâlnit astăzi, 25 iunie, la sediul Brigăzii 2 Vânători de Munte, cu comandanții marilor unități și unități militare din garnizoana Brașov.

"Sunt aici pentru a vă cunoaște mai bine și pentru a discuta despre ceea ce vă preocupă", le-a spus Mihai Stănișoară comandanților prezenți la întâlnire. Aceștia au avut o discuție deschisă cu ministrul apărării naționale, prezentând problematica specifică garnizoanei Brașov și misiunile și activitățile desfășurate de unitățile pe care le conduc.

Ministrul Stănișoară a dorit să se întâlnească și cu militarii din unitățile subordonate Brigăzii 2 Vânători de Munte, care au fost răniți în teatrele de operații din Afganistan și Irak, precum și cu membrii familiilor militarilor căzuți la datorie. Mihai Stănișoară s-a interesat de starea de sănătate a militarilor răniți, de schimbările survenite în statutul lor, precum și despre problemele pe care aceștia le au, promițând soluții pentru rezolvarea acestora. "În cazul dumneavoastră nu există "nu se poate". Vom găsi, prin structurile noastre specializate, soluții pentru ceea ce aveți nevoie, pentru că sunteți pentru noi speciali", a spus ministrul celor prezenți.

De la precedenta întâlnire a ministrului Stănișoară cu militarii răniți în teatrele de operații, patru gradați voluntari din cadrul brigăzii au fost trecuți în rândul subofițerilor, Mihai Dumitru Marius, Nicolae Paraschiva, Alexandru Ganea și Ionel Vasluianu, iar Oana Chira, soția slt. (pm) Claudiu Chira, erou căzut la datorie în februarie 2009, în Afganistan, a fost activată ca sergent-major la o unitate militară din Râșnov.

În această după-amiază, ministrul Stănișoară se va deplasa la Miercurea-Ciuc, unde are programată, de asemenea, o întâlnire cu conducerea Brigăzii 61 Vânători de Munte General "Virgil Bădulescu" și cu militarii de la unitățile din subordine.


Biroul de presă