Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Cezar Stroe

 


Comunicat nr. 223


Workshop: "Realizări și perspective în Centrul de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale"


La sediul Centrului de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale din Constanța, s-a desfășurat joi, 25 iunie, workshop-ul "Realizări și perspective în Centrul de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale".

Manifestarea a constituit o oportunitate pentru informări și schimburi de idei între specialiștii militari și civili din diferite institute de cercetare, universități și firme de prestigiu din țară, în scopul dezvoltării și punerii în valoare a potențialului științific românesc.

Workshop-ul a cuprins o secțiune plenară, unde s-au prezentat 14 comunicări științifice pe domenii de activitate, precum și o expoziție de postere și produse militare, unde au fost prezentate realizări semnificative ale cercetătorilor științifici din sectorul militar.

Referindu-se la această manifestare, comandantul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM), colonelul.dr.ing. Liviu Coșereanu, a declarat: "Subliniez necesitatea realizării unor capabilități care să satisfacă nevoile categoriilor de forțe ale armatei și să rezolve eventualele probleme ce pot să apară în urma procesului de testare-evaluare și certificare a produselor militare, care urmează să intre în dotarea MApN. Convingerea mea este că realizarea unui mediu de lucru cu adevărat deschis, creativ și eficient constituie premisa asigurării succesului nostru la care se adaugă, în mod absolut necesar, o pregătire profesională solidă și permanentă. Discutând despre interoperabilitate la nivel de sistem, vreau să subliniez că, din punct de vedere structural, operațional, cât și procedural, ACTTM este o structură deja interoperabilă și, ca urmare, toate rezultatele activității sale contribuie la realizarea interoperabilității echipamentelor și sistemelor complexe de arme".


Biroul de presă