Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Iulian Ceku, 0762.695.181

 


Comunicat nr. 224


Regimentul 53 Rachete Antiaeriene "Tropaeum Traiani" împlinește un sfert de veac de existență


REGIMENTUL 53 RACHETE ANTIAERIENE organizează marți, 30 iunie, de la ora 10.00, o serie de activități festive dedicate Zilei acestei unități.

Cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare, sunt invitați să participe reprezentanți din partea Statului Major al Forțelor Terestre, din Comandamentul Diviziei 1 Infanterie "DACICA", cadre militare în rezervă, precum și reprezentanți ai administrației publice locale.

Cu acest prilej, în cadrul Regimentului se organizează un ceremonial militar și religios, se vor înmâna diplome de onoare, va fi prezentată o expoziție de tehnică militară organizată în incinta unității, iar la Cercul Militar din garnizoana Medgidia va fi prezentat un film documentar și vor putea fi vizionate o expoziție de fotografie și una de pictură. Totodată, va avea loc și un spectacol omagial la care participă Ansamblul folcloric "PANDELAȘUL" al Casei de Cultură "I.N.Roman", Ansamblul folcloric de dansuri tradiționale tătărăști "KARASU" și trupa de teatru "THETIS" a Cercului Militar.

Regimentul 53 Rachete Antiaeriene este o unitate tactică din compunerea Diviziei 1 Infanterie "DACICA", pentru acțiuni militare de protecție aeriană în cadrul unor structuri operaționale. În cei 25 de ani de existență prin modul în care și-a dus la îndeplinire misiunile încredințate, indiferent de natura sau complexitatea lor, regimentul și-a câștigat un binemeritat loc în elita unităților de acest gen.

Jurnaliștii interesați de acest eveniment pot obține informații de la maiorul Iulian Ceku, telefon 0762.695.181.


Biroul de presă