Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Adrian Dan Pîrvu, tel: 0788.564.162

 


Comunicat nr. 225


Misiune de zbor în Afganistan a șefului Statului Major al Forțelor Aeriene


Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a început modulul practic de pregătire în zbor ca navigator de bord pe aeronava C-130, în cadrul unei misiuni de transport în teatrul de operații din Afganistan, desfășurată în zilele 27 și 28 iunie a.c.

În conformitate cu metodica de pregătire specifică, generalul-maior dr. Ion-Aurel Stanciu și-a însușit procedurile de lucru în echipaj, executarea check-list-urilor și utilizarea aparaturii de navigație de la postul de lucru, având calitatea de navigator de bord/observator, pe tronsoane de zbor din afara teatrului de operații.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a avut, de asemenea, ca obiectiv în cadrul acestei misiuni, evaluarea condițiilor în care echipajele aeronavelor C-130 își desfășoară activitatea de zbor pe timpul introducerii și extracției forțelor românești în/din teatrele de operații.

De asemenea, generalul-maior Stanciu a vrut să cunoască personal condițiile de operare pe aeroportul de escală Baku și condițiile de odihnă și hrănire ale echipajelor românești pe aeroportul din Kandahar.


Biroul de presă