Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maiorul Cristian Măciuceanu, tel. 0744.696.372

 


Comunicat nr. 232


"Școală de vară" organizată de UNAp


Universitatea Națională de Apărare "Carol I" organizează, în perioada 24-28 august, la Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" din Breaza, Școala de vară cu tema "Dezvoltare durabilă și securitate".

La această activitate, sponsorizată de către Fundația "General Ștefan Gușă", participă 35 de studenți ai academiilor categoriilor de forțe (Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" - Sibiu, Academia Forțelor Aeriene "Henri Coandă"- Brașov, Academia Navală "Mircea cel Bătrân" - Constanța), Academia Tehnică Militară București și din instituțiile cu care Universitatea Națională de Apărare "Carol I" are semnate acorduri de cooperare ( Academia de Studii Economice, Universitatea Creștină "Dimitrie Cantemir", Universitatea "Titu Maiorescu").

Școala de vară are drept scop prezentarea rolului Armatei României în cadrul sistemului național de apărare, cunoașterea principalelor probleme ale securității naționale, promovarea învățământului militar universitar, precum și promovarea carierei militare. De asemenea, constituie un bun prilej pentru a facilita un schimb de experiență între studenți, în cadrul parteneriatelor ce există între instituțiile militare și civile.

Programul școlii de vară cuprinde cursuri, discuții pe diverse teme cu personalități militare și civile și activități recreative (întreceri sportive, vizite la obiectivele turistice din zonă, etc).

Jurnaliștii interesați să participe la lucrările Școlii de vară se pot înscrie până la data de 31.07.2009.

Înscrierile și detaliile suplimentare privind activitatea se pot obține de la maiorul Gabriel Istrate, la numerele de telefon 0723.260.894; 0751.406.659 sau 021.319.4867 int.179.


Biroul de presă