Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Florin Jipa

 


Comunicat nr. 235


"Viperele negre" au predat ștafeta misiunilor din Afganistan militarilor focșăneni


Ceremonia militară de predare-primire a misiunilor între Batalionul 21 Vânători de Munte "General Leonard Mociulschi" din Predeal și Batalionul 280 Infanterie Mecanizată din Focșani s-a desfășurat vineri, 3 iulie, în baza Lagman din Qalat.

La festivitate au participat locțiitorul comandantului Comandamentului Regional de Sud, general de brigadă John Nicholson, guvernatorul provinciei Zabul, Mohammed Ashraf Nasseri, comandanți ai Poliției și Armatei Nationale Afgane și comandantul Task Force Zabul, colonel Gheorghe Vătămanu.

Ceremonia militară a început cu un moment de reculegere în memoria militarilor căzuți la datorie în Afganistan.

În discursul său, generalul de brigadă John Nicholson a apreciat activitatea desfășurată de "Viperele Negre" în cele șase luni de misiune și le-a transmis militarilor Batalionului 280 Infanterie, aflați la cea de-a doua misiune în teatrul de operații din Afganistan, mult succes în acțiunile viitoare.

Guvernatorul provinciei Zabul le-a mulțumit militarilor Batalionului 21 Infanterie pentru sprijinul acordat populației afgane și menținerea unui climat de securitate în provincie.


Biroul de presă