Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Gabriel ȚIGĂRAN, tel.0731.808.015

 


Comunicat nr. 239


Ziua Transmisioniștilor Militari


Transmisioniștii militari sărbătoresc marți, 14 iulie, 136 de ani de la înființarea armei comunicații și informatică, sub genericul "Ziua Transmisioniștilor Militari".

Cu acest prilej, în zilele de sâmbătă, 11 iulie, și duminică, 12 iulie, va fi organizată, la Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I", a doua ediție a "Zilelor Muzeului Comunicațiilor și Informaticii".

Vor fi vernisate, astfel, expoziții fotodocumentare, de tehnică de transmisiuni folosită în cele două războaie mondiale, de carte veche, regulamente și instrucțiuni de specialitate și vor fi organizate ateliere - reconstituiri istorice. Vor fi prezentate, totodată, și cele mai moderne mijloace de comunicații și informatică intrate în dotarea armatei, cu care se realizează legătura cu teatrele de operații.

De asemenea, va fi prezentată oferta educațională a instituțiilor de instrucție și învățământ din arma comunicații și informatică, va avea loc un concert de marșuri ostășești și melodii celebre din repertoriul național și internațional, din timpul celui de-al doilea război mondial, vor fi organizate un club al radioamatorilor și o ședință de tragere cu arma de calibru redus.

Intrarea la Muzeul Militar Național, pe parcursul celor două zile, va fi liberă.


Biroul de presă