Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Ovidiu CIOBANU, tel.: 0241608352

 


Comunicat nr. 251


Curs de salvatori de vieți pe câmpul de luptă


Militari din compunerea Batalionului 33 Vânători de Munte "POSADA", dislocați în Centrul Administrativ Aerodrom Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, participă, împreună cu instructori americani, la un curs de acordare a primului ajutor pe câmpul de luptă "Combat Life Saver", ce se organizează în perioada 13-24 iulie, pe două module, fiecare a câte cinci zile de instruire.

"Combat Life Saver" este denumirea funcției militarului din cadrul unei subunități care are de îndeplinit, pe lângă misiunea sa de bază, și misiunea de a acorda primul ajutor pe câmpul de luptă. Astfel, pe timpul participării la diferite misiuni, va există, alături de sanitar, încă o persoană pregătită să acorde primul ajutor.

Timp de cinci zile, 30 de militari din forțele luptătoare ale batalionului de vânători de munte exersează de la instructori americani din personalul medical al Comandamentului Forței Operaționale de Est, cu experiență în acordarea primului ajutor în condiții reale, principalele operațiuni care trebuie executate la acordarea primului ajutor.

Al doilea modul de instruire se va desfășura în perioada 20 - 24 iulie unde vor participa alți 30 de militari din cadrul aceluiași batalion.


Biroul de presă