Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Doina Munteanu, tel 0724572533

 


Comunicat nr. 267


90 ANI DE LA ÎNFIINȚAREA ARMEI TANCURI


Ziua de 1 august 1919 are semnificații deosebite pentru tanchiștii români, fiind data la care se constituia primul batalion de care de luptă, moment ce marchează începuturile istoriei acestei arme în Armata Română.

Manifestările prilejuite de împlinirea a 90 de ani de la înființarea armei tancuri s-au desfășurat astăzi, 31 iulie, la Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă "Mihai Viteazul" din Pitești.

Programul activităților omagiale a inclus un ceremonial militar cu depuneri de coroane, buchete și jerbe de flori la Monumentul tanchiștilor români, precum și acordarea unor diplome de onoare celor care, de-a lungul timpului, și-au adus o contribuție majoră la dezvoltarea, modernizarea și afirmarea armei tancuri.

Manifestările au continuat cu dezvelirea plăcii aniversare și cu vizitarea bazei logistice didactice a școlii, prezentarea unei expoziții de tehnică militară, precum și a unor exerciții demonstrative practic-aplicative.

Au fost prezenți, cu acest prilej, reprezentanți ai categoriilor de forțe ale armatei, cadre militare active, în rezervă și în retragere, veterani de război, oficialități locale.


Biroul de presă