Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Mihaela Iliescu, tel: 0788.564.227

 


Comunicat nr. 275


Cea de-a șasea ediție a "Taberei de vară pentru cercetași"


Festivitatea de deschidere a celei de-a șasea ediții a "Taberei de vară pentru cercetași" va avea loc luni, 10 august a.c., de la ora 9.30, la Academia Forțelor Aeriene "HENRI COANDĂ" din Brașov.

Activitatea este organizată de Direcția Informare și Relații Publice a Ministerului Apărării Naționale în colaborare cu Statul Major al Forțelor Aeriene și în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și Asociația Euroatlantică "Manfred Wőrner".

Desfășurată sub deviza "Fii cel mai bun! Fii la înălțime!", tabăra are ca obiective însușirea de către tinerii cercetași a unor cunoștințe de bază despre Armata României, promovarea profesiei militare, prezentarea unor structuri militare, precum și dezvoltarea și punerea în valoare a calităților fizice, spiritului de competiție și de echipă ale tinerilor participanți.

Programul taberei cuprinde activități prin care tinerilor cercetași le vor fi prezentate elemente de cercetare terestră și aeriană, procedee de orientare în teren, alpinism, tehnici de supraviețuire în teren muntos și elemente de topografie militară. Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, handbal, fotbal) și activități cu specific militar, precum și vizite la obiective turistice din Brașov.

Imagini video de la activitățile desfășurate pe timpul taberei de vară pot fi vizionate pe portalul video "Armata TV"

Participanții, 42 de elevi, fete și băieți din întreaga țară au fost selecționați în urma unei competiții naționale, desfășurate on-line pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara, în perioada 1 aprilie - 14 iunie 2009.


Biroul de presă