Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Marius Muscalu, tel. 0241/608.352

 


Comunicat nr. 291


Exercițiu de desalinizare a apei


Militari din compunerea Detașamentului de Purificare a Apei din compunerea Batalionului 3 Geniu, Buzău, împreună cu militari americani din Plutonul Purificare a Apei din Compania 240 "Quartermaster" au participat la un exercițiu de desalinizare a apei desfășurat în poligonul Capu - Midia, în perioada 25 iulie - 21 august 2009.

Pentru instruirea celor două subunități s-au folosit trei instalații de purificare a apei și un echipament de depozitare și transport al apei: ROWPU 3K și ROWPU 600 GPH (Reverse Osmosis Water Purification Unit); LWPU 125 (Light Weight Purification Unit) și Semi Trailer Mounted Fabric Tank.

Cantitatea de apă desalinizată din Marea Neagră pe timpul exercițiului a fost transportată cu autocisterne la Poligonul de la Babadag, unde a fost folosită de către militarii români și americani participanți la exercițiul "Joint Task Force – East Rotation 09".

Cinci militari români au fost medaliați de către comandantul "7th Civil Support Command" al USAREUR, general de brigadă Jimmy WELLS, ca o recunoaștere a profesionalismului dovedit pe timpul participării la exercițiu.


Biroul de presă