Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristina Iacobuț, tel: 0722.380.138

 


Comunicat nr. 344


ROUEX 09 - etapele exercițiului


Prima etapă a exercițiului "ROUEX 09" se desfășoară în perioada 28-29 septembrie în poligoanele de pe teritoriul național și are ca obiectiv evaluarea în vederea afirmării a forțelor destinate NATO care finalizează operaționalizarea în anul 2009, certificate anterior.

Structurile participante - de operații psihologice, de cercetare, de geniu și de sprijin logistic - sunt evaluate de echipe mixte formate din reprezentanți ai Comandamentului Componentei Terestre Sud-Madrid și ai Comandamentului Forței Întrunite-Napoli, precum și din cadre militare din Statul Major General și structuri subordonate.

În perioada 30 septembrie-1 octombrie, se execută cea de-a doua etapă a exercițiului "ROUEX 09", și are ca obiectiv perfecționarea capacității de planificare și de conducere a unităților în timpul operației. Se urmărește antrenarea simultană a structurilor de conducere operațională de nivel operativ și tactic ale unităților și marilor unități participante.

Ultima etapă a "ROUEX 09" are loc în perioada 1-2 octombrie și se finalizează cu un exercițiu tactic cu trageri de luptă. Obiectivul urmărit este antrenarea unităților în vederea executării unei misiuni într-un teatru de operații și se realizează în poligoanele Cincu, Vărsătura, Redea, Capu Midia, Cârțișoara și Botoșești-Paia.
Ziua Distinșilor Vizitatori, organizată în cadrul exercițiului ROUEX 09, se desfășoară vineri, 2 octombrie, în poligonul Cincu, începând cu ora 11:00.


Biroul de presă