Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Dorel Danciu, tel. 0722526858

 


Comunicat nr. 351


Un nou detașament de forțe pentru operații speciale pleacă în Afganistan


Ceremonia de plecare în misiune în teatrul de operații Afganistan a detașamentului de forțe pentru operații speciale (RO SOFDET 8) a avut loc astăzi, 1 octombrie, la sediul Batalionului 1 Forțe pentru Operații Speciale "VULTURII".

Activitatea i-a avut ca invitați pe membrii familiilor militarilor care urmează să plece în misiune, pe generalul de brigadă Alexandru Rus, șeful Direcției operații din Statul Major General, Marius Pașcan, prefectul județului Mureș, Dorin Florea, primarul orașului Târgu-Mureș, precum și alte oficialități locale și reprezentanți ai structurilor cu atribuții în domeniul apărării naționale și ordinii publice.


Începând cu anul 2006, aproximativ 200 de militari ai forțelor pentru operații speciale din Armata României au participat la misiuni specifice în teatrele de operații militare. Aceștia au pierdut un camarad, maiorul (p.m.) Tiberius Petre, căzut la datorie în data de 3 aprilie a.c., în timp ce conducea o misiune de intervenție rapidă în sprijinul unei subunități aliate.


Biroul de presă