Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Pavel Petrea, tel.: 0788564151

 


Comunicat nr. 358


Exercițiul comun româno-turc " Airborne Commando 2009"


Exercițiul comun româno-turc "Airborne Commando 2009" se desfășoară, în perioada 5 - 11 octombrie, în România, la Buzău, și în Turcia, cu participarea unui pluton format din 30 de militari din Batalionul 60 Parașutiști "Băneasa-Otopeni" și o subunitate alcătuită din 30 de parașutiști turci din Brigada 1 Comando.

Scopul activității constă în creșterea gradului de cunoaștere a procedurilor de operare dintre parașutiștii celor două țări, a tehnicilor și tacticilor de specialitate, în sporirea încrederii reciproce și întărirea cooperării bilaterale.

La Ziua Distinșilor Vizitatori, organizată miercuri, 7 octombrie, la Buzău, au participat generalul-maior dr. Dan Ghica-Radu, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul de brigadă Ömer Faruk Küçük, comandantul Brigăzii 1 Comando din Kaisery, Turcia și generalul de brigadă Avram Cătănici, locțiitorul comandantului Diviziei 1 Infanterie "Dacica".

Generalul-maior dr. Dan Ghica-Radu a accentuat importanța desfășurării acestei activități, precizând că "aceste exerciții în comun, împreună cu militarii din brigada de comando a armatei turce, sunt foarte importante pentru subunitățile noastre de parașutiști, fiindcă există un schimb de experiență care este deosebit de util și care ne asigură cel mai bun mod de instruire, de cunoaștere și de acțiune. Importanța acestor activități de pregătire în comun este benefică și acțiunilor desfășurate în teatrele de operații, pentru că atât în Bosnia-Herțegovina, cât și în alte teatre de operații, ne întâlnim și avem posibilitatea de a pune în practică ce învățăm pe timpul acestui exercițiu".

"Acest exercițiu este util în aducerea păcii, suntem foarte bucuroși că participăm la acest exercițiu alături de armata română, alături de Forțele Terestre române. Suntem foarte mulțumiți și bucuroși de ospitalitatea arătată de către șeful Statului Major al Forțelor Terestre. Suntem convinși că acest tip de activitate va continua și pe viitor. Aceste exerciții sunt rodul relațiilor strânse între cele două armate, a României și a Turciei, la nivel înalt", a spus generalul Küçük, comandantul Brigăzii 1 Comando.

Activitățile de instruire în comun a subunităților de parașutiști din Forțele Terestre române și subunitățile de comando din Turcia au început în anul 2005 și au devenit o activitate de antrenament importantă pentru ambele părți. Instrucția s-a executat în anii precedenți cu subunități din Batalionul 495 Infanterie și Batalionul 498 Parașutiști.


Biroul de presă