Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: cdor. Paul Sandachi: tel./fax: 021-232.04.04

 


Comunicat nr. 368


COLABORAREA ROMÂNO-FRANCEZĂ, O TRADIȚIE CARE CONTINUĂ


Muzeul Aviației organizează joi, 22 octombrie 2009, lansarea lucrării bilingve Colaborarea româno-franceză în domeniul aeronautic, prefațată de Excelența Sa, domnul Henri Paul, ambasadorul Franței în România.

Lucrarea îi are ca autori pe comandorul Paul Sandachi și profesorul dr. Valeriu Avram și reprezintă o amplă retrospectivă a relațiilor româno-franceze în domeniul aeronautic. Cartea, rezultat al unei cercetări minuțioase în documentele de arhivă, se constituie, prin momentele surprinse, într-o mărturie istorică a începuturilor aviației, evenimentele prezentate mergând în timp până în secolul al XVIII-lea.

Acțiunea se înscrie în programul de manifestări dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la primul zbor al unui avion în România, sub genericul "Centenarul Louis Blériot la București - octombrie 1909 - octombrie 2009". În avanpremiera acestei aniversări, Muzeul Aviației va oferi, de asemenea, invitaților la evenimentul de joi, posibilitatea de a vedea expuse un exemplar în original al biletelor pentru spectacolul aerian susținut în România, pe hipodromul Băneasa, de Louis Blériot, cărți poștale realizate în România cu ocazia demonstrației acestuia și alte obiecte inedite.

Un grup de elevi de la Liceul Economic-Administrativ din Roșiorii de Vede vor prezenta un scurt program artistic.

Participarea se face pe bază de invitații. Evenimentul se bucură de susținerea RIN Grand Hotel și Rom Air Services.


Jurnaliștii care doresc să participe la eveniment sunt așteptați la sediul Muzeului din str. Fabrica de Glucoză, nr. 2-4, sector 2, între orele 10.30-10.45.

Detalii pot fi oferite de cdor. Paul Sandachi: tel./fax: 021-232.04.04, email: sandachipaul@yahoo.com


Biroul de presă