Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Cezar STROE, tel. 0724814617

 


Comunicat nr. 380


85 de ani de cercetare științifică în domeniul apărării C.B.R.N


Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare N.B.C. și Ecologie, structură a Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare, sărbătorește 85 de ani de la înființare. Cu acest prilej, la sediul centrului va avea loc joi, 29 octombrie, de la ora 10.00, simpozionul cu tema: "85 DE ANI DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ ÎN DOMENIUL APĂRĂRII C.B.R.N."

Manifestarea va reuni cercetători științifici din cadrul Centrului de Cercetare Științifică pentru Apărare N.B.C. și Ecologie, Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare, precum și specialiști și cercetători în domeniu.

Pe parcursul activității vor fi prezentate lucrările "Cercetarea științifică militară românească în domeniul detecției și decontaminării chimice - istorie și actualitate" și "Sistem autonom telecomandat de detecție a materialelor radioactive și a substanțelor toxice pentru prevenirea actelor de terorism cu bombe murdare", precum și alte teme care vor aduce în atenția specialiștilor ultimele tendințe și rezultate obținute de cercetarea științifică în domeniu.

Totodată, participanții vor putea vizita expoziția cu principalele realizări în domeniul cercetării științifice ale Centrului de Cercetare Științifică pentru Apărare N.B.C. și Ecologie.

Jurnaliștii care doresc să participe la eveniment vor fi așteptați joi, 29 octombrie, între orele 09.30 și 09.50, la Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare N.B.C. și Ecologie (Șoseaua Olteniței nr. 225, sector 4, București).


Biroul de presă