Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 385


Trei elevi de la Colegiul Militar Liceal din Câmpulung Moldovenesc diagnosticați cu gripă A⁄H1N1


Trei elevi de la Colegiul Militar Liceal din Câmpulung Moldovenesc au fost diagnosticați cu gripă A/H1N1, în ultima săptămână.

Primul caz a fost confirmat miercuri, 28 octombrie, la un elev care venise din permisie de la Iași. Pacientul a fost internat de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unde este sub supraveghere medicală.

La Colegiul Militar Liceal din Câmpulung Moldovenesc au fost aplicate măsurile specifice, de izolare a tuturor persoanelor cu care elevul a intrat în contact și a elevilor din clasa din care făcea parte, cu acest prilej realizându-se și triajul epidemiologic.

În cursul zilei de astăzi, 2 noiembrie, alți doi elevi care făceau parte din grupul monitorizat deja au fost diagnosticați cu virusul gripei A/H1N1, iar în acest moment se află internați la infirmieria colegiului.

În această situație, conform legislației în vigoare, instituția de învățământ aplică măsurile necesare pentru combaterea și limitarea răspândirii gripei, fiind instituit triajul epidemiologic zilnic, atât dimineața, cât și seara.

Cazurile sunt monitorizate de personalul specializat al instituției de învățământ militar și de un medic epidemiolog de la Spitalul Militar Focșani, desemnat de Grupul operativ de răspuns epidemiologic de la nivelul Direcției Medicale a M.Ap.N.

* * *

În Ministerul Apărării Naționale se aplică recomandările și reglementările Ministerului Sănătății pentru asigurarea unui sistem de acțiune unitar la nivel național.

M.Ap.N. a elaborat, prin Direcția Medicală și Centrul Național Militar de Comandă, Planul de măsuri pentru asigurarea funcțiilor de sprijin și protecție a personalului propriu împotriva gripei cu noul virus A/H1N1, care a fost inclus în planul cadru intersectorial pentru combaterea efectelor pandemiei, aprobat prin H.G. 826/22.07.2009.

Acest plan vizează unele măsuri, cum ar fi:

- spitalele din rețeaua M.Ap.N. au elaborat planuri proprii de organizare, conform ghidului elaborat de Ministerul Sănătății;

- unitățile militare ale M.Ap.N. au elaborat, de asemenea, planuri proprii de continuitate a activității în caz de pandemie, conform hotârârii de Guvern amintite și a instrucțiunilor elaborate de Direcția Medicală în acest sens;

- la nivelul Direcției Medicale a M.Ap.N. s-a constituit Grupul operativ de răspuns epidemiologic, care ține legătura cu Ministerul Sănătății și monitorizează situația epidemiologică în M.Ap.N.;

- s-au constituit stocurile de medicamente anti-virale.


Biroul de presă