Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Adrian Grama, tel. 0721 935 133

 


Comunicat nr. 413


Detașamentul ANA TRAINING XII se întoarce din teatrul de operații Afganistan


Ceremonialul de sosire din teatrul de operații Afganistan, a militarilor detașamentului ANA TRAINING XII, va avea loc joi, 26 noiembrie a.c., începând cu ora 11.00, în cazarma Brigăzii 1 Infanterie Mecanizată "Vasile LUPU" situată în localitatea CORNETU, str. Aeroportului nr. 2 - 4 (șoseaua BUCUREȘTI-ALEXANDRIA).

Pe parcursul a șase luni, detașamentul a luat parte la misiunea ISAF-2009 fiind implicat în continuarea procesului de operaționalizare a noii Armate Naționale a Afganistanului (A.N.A.).

A.N.A. TRAINING are drept scop instruirea și consilierea ofițerilor și subofițerilor Armatei Naționale Afgane pe timpul planificării, pregătirii și executării misiunilor de menținere a păcii.

Detașamentul a fost organizat pe echipe mobile de instrucție, iar militarii români au făcut proba pregătirii lor profesionale la standarde NATO, spiritul de echipă fiind nota lor caracteristică.

Jurnaliștii interesați sunt asteptați la punctul de control al Brigăzii 1 Mecanizată "Vasile LUPU" între orele 10.00 - 10.40.


Biroul de presă