Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 419


Paradă militară de Ziua Națională a României


Ministrul Apărării Naționale, Mihai Stănișoară, și Șeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, aduc mulțumiri întregului personal militar și civil din subordine, structurilor Ministerului Administrației și Internelor, Serviciului Român de Informații și Serviciului de Protecție și Pază, care au contribuit la buna organizare și desfășurare a Paradei Militare, organizată în București cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale mulțumește cetățenilor din București pentru prezența în număr mare la această sărbătoare de suflet a tuturor românilor și, totodată, pentru înțelegerea de care au dat dovadă pe timpul antrenamentului pentru paradă.

Ministerul Apărării Naționale adresează, de asemenea, mulțumiri instituțiilor media pentru sprijinul acordat în mediatizarea evenimentelor consacrate Zilei Naționale a României, organizate în toate garnizoanele și în unitățile militare din țară.


***

În București, în cursul acestei dimineți, Ministerul Apărării Naționale a organizat un ceremonial militar și religios la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol, precum și o paradă militară la care au participat peste 1300 de militari și tehnică de luptă, reprezentând Armata României, Ministerul Administrației și Internelor, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Protecție și Pază.

Militarii români aflați în misiune în teatrele de operații au participat la manifestări specifice dedicate Zilei Naționale a României.

Drapelul național este arborat astăzi în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale militare s-a ridicat Marele Pavoaz.


Biroul de presă