Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 433


Armata continuă sprijinirea populației din zonele înzăpezite


Efective și tehnică militară au participat astăzi, 16 decembrie, la acțiuni de deszăpezire și ajutorare a populației din zonele afectate de ninsori, ca urmare a solicitărilor autorităților administrației locale din județele Buzău, Vrancea și Galați.

Un număr de 11 militari și tehnică din Brigada 8 Artilerie Mixtă Focșani au acționat în localitatea Sihlea, județul Vrancea, unde au transportat un medic pentru o femeie care a născut la domiciliu, și au evacuat trei femei însărcinate pe care le-au transportat până în zona unde au fost preluate de ambulanțe.

Două autocamioane cu 22 de militari din Brigada 282 Infanterie Mecanizată de la Focșani au acționat pe raza localității Măicănești, Vrancea, pentru deszăpezirea a două mijloace de transport călători blocate în zăpadă, iar 16 militari și tehnică din aceeași brigadă au acționat în zona Șendreni - Tudor Vladimirescu, județul Galați, pentru deszăpezirea unui pod rutier.

În județul Buzău, 33 de militari și tehnică aparținând Batalionului 60 Parașutiști au intervenit pentru deblocarea comunicației Buzău - Mizil, pe raza localității Ulmeni, și 35 de militari din subordinea Comandamentului Operațional Întrunit, au deblocat, la Ulmeni și Caragele, autovehiculele și au evacuat persoanele înzăpezite.

Conducerea M.Ap.N. a luat măsuri pentru pregătirea subunităților de intervenție din garnizoanele de reședință care să fie în măsură să acționeze cu promptitudine, la solicitarea organelor în drept, în sprijinul populației afectate de viscol și căderile de zăpadă. Centrul Național Militar de Comandă monitorizează în permanență situația din țară.


Biroul de presă