Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 434


Acțiuni ale militarilor în sprijinul populației din zonele înzăpezite


Aproape 100 de militari și tehnică din Brigăzile 8 Artilerie Mixtă și 282 Infanterie Mecanizată, ambele de la Focșani, au răspuns și astăzi, 17 decembrie, solicitărilor venite din partea autorităților locale de a participa la acțiuni de deszăpezire și ajutorare a populației din zonele afectate de ninsori.

În județul Vrancea, 41 de militari cu autocamioane și un blindat ușor au acționat pentru deblocarea autovehiculelor înzăpezite pe carosabil și evacuarea persoanelor rămase izolate în zona comunelor Măicănești și Răstoaca, precum și pe drumul care leagă localitatea Ciorăști de Măicănești. De asemenea, o persoană din localitatea Caiata, care avea nevoie de dializă, a fost transportată la spital.

Acțiuni de degajare a părții carosabile și de fluidizare a traficului au fost întreprinse de 25 de militari și în localitatea Vameșu, din județul Galați.

Tot în cursul zilei de astăzi militarii au transportat la spital o femeie însărcinată din localitatea Murgeni, județul Vaslui.

Conducerea M.Ap.N. a luat măsuri pentru pregătirea unor subunități de intervenție care să fie în măsură să acționeze cu promptitudine, la solicitarea autorităților în drept, în sprijinul populației afectate de viscol și de căderile de zăpadă. Centrul Național Militar de Comandă monitorizează în permanență situația din țară.


Biroul de presă