Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: mr. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 2


Precizări ale Ministerului Apărării Naționale


Ministerul Apărării Naționale a propus, în proiectul de buget pentru anul 2010, transmis Ministerului Finanțelor Publice, alocarea sumei de 7.350.000 lei la Capitolul 10.03.05 "Prime asigurare viață, plătite de angajator pentru angajați".

În proiectul de buget depus la Parlament, dintr-o eroare de tehnoredactare, care nu aparține M.Ap.N., această sumă apare la un alt capitol decat cel pentru care este destinată, respectiv 10.03.04 "Contribuții pentru accidente de muncă și boli profesionale". Acestă eroare de tehnoredactare va fi corectată, Ministerul Apărării Naționale demarând deja procedurile legale în acest sens.

Ministrul Apărării Naționale, domnul Gabriel Oprea, este preocupat de asigurarea, chiar într-un an dificil din punct de vedere economic, a tuturor drepturilor financiare pentru personalul ministerului, precum și de creșterea gradului de siguranță și protecție pe timpul îndeplinirii misiunilor, în special în teatrele de operații, pentru ca România să își poată respecta angajamentele asumate în plan militar.

În acest context, suma prevăzută pentru Capitolul bugetar "Prime asigurare viață, plătite de angajator pentru angajați" este, în proiectul de buget pentru anul 2010, aproape dublă față de suma alocată în anul 2009.


Biroul de presă