Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col.Jipa Florin

 


Comunicat nr. 14


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Ziua Unirii Principatelor Române va fi marcată, în București și în marile orașe ale țării, prin ceremonii militare și religioase urmate de depuneri de coroane și jerbe de flori. Activitățile ce vor avea loc duminică, 24 ianuarie, se vor încheia, în mod tradițional, cu Hora Unirii și se vor desfășura după cum urmează:

București - La Monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Dealul Patriarhiei, de la ora 9.00, va avea loc o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane de flori.

Iași - În Piața Unirii va avea loc, de la ora 11.00, o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane de flori la Monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, urmată de defilarea militarilor. O ceremonie similară se va desfășura, de la ora 12.15, la Mormântul domnitorului de la Biserica Trei Ierarhi. Începând cu ora 17.30 va avea loc o retragere cu torțe a militarilor pe itinerarul Piața Unirii - Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt - Piața Palatului Culturii.

Focșani - În Piața Teatrului municipal "Maior Gheorghe Pastia", de la ora 16.00, în cadrul ceremoniei dedicate Zilei Unirii, se va juca sceneta evocatoare "Unirea Principatelor Romane", două detașamente militare din garnizoană vor defila, iar în final va avea loc o retragere cu torțe.

Militari din structurile Forțelor Navale Române participă la ceremonialurile militare și religioase, după cum urmează: Mangalia, ora 09.30, la Complexul Monumental din Piața Republicii; Brăila, ora 09.50, în Piața Independenței; Babadag, ora 10.00, la Monumentul Eroilor; Tulcea, ora 10.00, în Piața Tricolorului. De asemenea, la Cercurile militare ale Forțelor Navale sunt organizate activități culturale dedicate acestei zile (detalii suplimentare se pot găsi accesând website-ul Forțelor Navale www.navy.ro)


Biroul de presă