Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 49


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Sublocotenentul (post mortem) Florin Bădiceanu, căzut la datorie pe timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi repatriat cu o aeronavă militară aparținând Forțelor Aeriene Române, astăzi, 25 februarie, în jurul orei 16.00, pe aeroportul din Craiova.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea și șeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, vor participa la ceremonia militară și religioasă organizată la aeroport. Cu acest prilej, se va citi ordinul ministrului apărării naționale privind înaintarea la gradul sublocotenent (post mortem) a sergentului Florin Bădiceanu.

Va fi prezentat, de asemenea, decretul Președintelui României privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război, în semn de înaltă recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit de Florin Bădiceanu în timpul executării misiunii.

Funeraliile sublocotenentului erou vor avea loc duminică, 28 februarie, ora 12.00, în localitatea Valea Mărului din județul Argeș.

Jurnaliștii care doresc să participe la ceremonia militară sunt rugați să trimită cererile de acreditare la fax nr. 0251 411 112 până la ora 13.30 și vor fi așteptați pentru acces pe Aeroportul din Craiova până la ora 15.00.

Pentru acreditare se vor specifica numele jurnalistului, instituția de presă, date de identitate și numărul autovehiculului cu care se deplasează.

Persoană de contact la Brigada 2 Infanterie: maior Oliver Anghel, tel. 0722.630.853.


Biroul de presă