Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 98


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Sâmbătă, 24 aprilie, soldați voluntari din garnizoanele Boboc, Buzău, Caracal, Chitila, Craiova, Mangalia și Sibiu vor depune legământul de credință față de țară.

La ceremoniile militare organizate cu acest prilej vor participa rudele militarilor, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, cadre militare în activitate, în rezervă și în retragere, veterani de război, precum și reprezentanți ai administrațiilor publice locale.

Ceremoniile de depunere a Jurământului militar se vor desfășura după următorul program:
• Școala de Aplicație a Forțelor Aeriene "Aurel Vlaicu" de la Boboc, județul Buzău, ora 09.30 - 17 militari.
• Centrul de Instruire pentru Operații Speciale "General-maior Grigore Baștan" din Buzău (str. General maior Grigore Baștan nr. 1-3), ora 10.00 - 47 militari.
• Batalionul 1 Instrucție "Oltul" din Caracal (strada Valter Mărăcineanu nr.25), ora 10.00 - 261 militari.
• Școala de Aplicație pentru Logistică "General Constantin Zaharia" din Chitila (str. Crinului nr. 2), ora 09.30 - 239 de soldați voluntari care au finalizat etapa de instruire de bază urmând pregătirea de specialitate în armele logistică, auto și infanterie și 6 cursanți pe filieră indirectă, specialitatea finanțe.
• Batalionul instrucție comunicații și informatică "Frații Buzești" din Craiova (str. Vasile Alecsandri nr. 91), ora 09.00 - 71 militari.
• Școala de Aplicație a Forțelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" din Mangalia (str. Portului nr. 14), ora 10.00 - 29 militari.
• Școala de Aplicație pentru Unități Sprijin Luptă din Sibiu (str. Avrig nr. 1-3), ora 10.00 - 109 militari.
* * *
Soldații voluntari parcurg un program de instruire care cuprinde două componente: etapa instrucției individuale de bază (două luni), care este focalizată pe pregătire militară generală și tactică, în vederea formării deprinderilor necesare protecției individuale, ducerii luptei și mânuirii armamentului/echipamentului din dotare, și etapa instrucției individuale de specialitate (două-trei luni), care cuprinde pregătirea militară de specialitate, specifică armei și specialității militare pe care soldații voluntari vor fi încadrați ulterior.


Biroul de presă