Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 109


Informație de presă


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea l-a decorat miercuri, 5 mai, pe plutonierul Bida Ionel Eugen cu Emblema de Onoare a Armatei României, în semn de înaltă recunoaștere a curajului și profesionalismului dovedite în îndeplinirea misiunilor în teatrul de operații din Afganistan.

Militarul se află internat în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila", unde urmează un program de recuperare sub supravegherea medicilor militari, după ce a suferit o fractură la tibia dreaptă, pe timpul executării unei misiuni de patrulare în Afganistan. Starea generală de sănătate a militarului este bună.

În vizita la spitalul militar, ministrul apărării naționale a fost însoțit de generalul-maior Gabriel Gabor, șeful Direcției Personal și Mobilizare din Statul Major General.

Ministrul Gabriel Oprea a discutat cu subofițerul rănit și cu medicii care îl tratează, asigurându-se de faptul că militarul beneficiază de cele mai bune condiții de îngrijire și recuperare.

Ministrul apărării naționale i-a urat plutonierului Bida însănătoșire grabnică și să se întoarcă acasă, la familia sa, cât mai repede. "Vreau să știi că suntem cu toții mândri de tine. Mă aflu aici din respect pentru tine și pentru tot ce ai făcut pentru Țară. Contează pe sprijinul meu și al conducerii ministerului," i-a spus ministrul Gabriel Oprea, mulțumindu-i pentru curajul și sacrificiul de care a dat dovadă.

***

Plutonierul Bida Ionel Eugen, făcea parte din Echipa Operațională de Consiliere și Legătură (OMLT) nr. 1, tip Batalion, dislocată în provincia Zabul din Afganistan, fiind rănit în dimineața zilei de miercuri, 7 aprilie, a.c.
Echipa mixtă româno-afgană în care se afla a fost atacată de insurgenți cu foc de infanterie în timp ce executa o misiune de patrulare la 40 km N-V de Qalat, în provincia Zabul. În urma incidentului, plutonierul a fost rănit la piciorul drept. El a fost evacuat de urgență cu un elicopter la spitalul din baza Lagman, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale, ulterior fiind transportat la spitalul bazei americane Landstuhl din Ramstein-Germania.


Biroul de presă