Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 120


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, în colaborare cu Asociația Națională a Veteranilor de Război și cu autoritățile publice locale, organizează joi, 13 mai, ceremonii militare și religioase, de Înălțarea Domnului Iisus Hristos, pentru celebrarea Zilei Eroilor, în București și în localitățile unde sunt amplasate monumente ale eroilor.

La București, manifestările se vor desfășura după următorul program:
Ora 10.00 - Cimitirul Israelit "Filantropia".
Ora 12.00:
- Mormântul Ostașului Necunoscut;
- Monumentul Eroilor din al Doilea Război Mondial;
- Cimitirul "Eroii Revoluției";
- Cimitirul Ghencea Militar;
- Monumentul Ultimului Străjer al Capitalei;
- Parcela Eroilor de pe D.N. 1;
- Monumentul Eroilor Jandarmi din Parcul Cișmigiu;
- Parcela de Onoare din Cimitirul Reînvierea.
Ora 13.30 - Monumentul Pompierilor din curtea Bisericii "Sfântul Gheorghe - Plevna".

În timpul ceremoniei de la Mormântul Ostașului Necunoscut, în semn de omagiu adus memoriei eroilor Patriei, două formații de aeronave militare - trei avioane MiG-21 LanceR și trei elicoptere IAR-330 PUMA SOCAT - vor survola monumentul.
xxx
În spiritul tradiției europene, în România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de sărbătoare națională, în acest an evenimentul desfășurându-se în contextul împlinirii a 65 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.
Festivitățile din țară și din străinătate au loc în baza "Programului manifestărilor dedicate Zilei Eroilor - 13 mai 2010 ", elaborat de Oficiul Național pentru Cultul Eroilor și aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 453 din 05.05.2010.


Biroul de presă