Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 124


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Grupul de Coordonare a Conferinței șefilor statelor majore ale armatelor țărilor din Balcani s-a reunit pentru a treia oară la Brașov, joi, 13 mai a.c. La reuniunea Grupului de Coordonare, au participat experți militari din statele majore generale ale armatelor din Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Grecia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Serbia, Turcia și România.

Membrii Grupului de Coordonare au avizat toate documentele ce vor fi supuse aprobării șefilor de state majore ale armatelor din Balcani la Conferința din iunie.

Prima reuniune a Grupului de coordonare s-a desfășurat în Capitală, între 16 și 18 noiembrie 2009, iar a doua, în 25 februarie a.c.

Conferința șefilor statelor majore ale armatelor țărilor din Balcani, una dintre cele mai importante activități de pe agenda Statului Major General, este programată să se desfășoare la Brașov, în perioada 9-11 iunie 2010.

Această inițiativă de cooperare regională urmărește creșterea colaborării militare în Balcani și întărirea încrederii și securității în zonă.

Precedentele conferințe s-au desfășurat la Salonic (2007), Ankara (2008) și Belgrad (2009).


Biroul de presă