Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 127


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Sublocotenentul post-mortem Valerică Leu, căzut la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi repatriat cu o aeronavă militară aparținând Forțelor Aeriene Române, astăzi, 14 mai, în jurul orei 16.00, pe aeroportul militar de la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea și șeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, vor participa la ceremonia militară și religioasă organizată la aeroport. În cadrul ceremoniei, se va da citire ordinului ministrului apărării naționale prin care sergentului-major Valerică Leu i s-a acordat gradul de sublocotenent post-mortem.

Va fi prezentat, de asemenea, decretul Președintelui României privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Național Steaua României, în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război, în semn de înaltă recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit de eroul Valerică Leu în timpul executării misiunii.

Jurnaliștii care doresc să participe la ceremonie sunt rugați să trimită cererile de acreditare la fax nr. 021 319 60 22, până la ora 13.00 și vor fi așteptați pentru acces, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, str. Zborului, nr.1, până la ora 15.30. Accesul în bază va fi permis începând cu ora 15.00.
Pentru acreditare se vor specifica: numele jurnalistului, instituția de presă, date de identitate și numărul autovehiculului cu care se deplasează.


Biroul de presă