Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 138


Informație de presă


Joi, 10 iunie, se desfășoară la Poiana Brașov, în organizarea Statului Major General, cea de-a 4-a Conferință a Șefilor Apărării din Țările Balcanice.

Continuând cele trei conferințe anterioare organizate la Salonic, Grecia (2007), Antalya (Turcia (2008) și Belgrad, Serbia (2009), și în conformitate cu Termenii de Referință asumați de reprezentanții tuturor statelor participante, activitatea din acest an își propune să continue dezvoltarea relațiilor de cooperare militară, în vederea menținerii și sporirii unui mediu de securitate sigur și stabil în Balcani.

La activitate vor participa, în calitate de invitați, alături de cei nouă șefi ai apărării din statele fondatoare (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Grecia, Muntenegru, Serbia, Republica Macedonia, Turcia și România), președintele Comitetului Militar al Uniunii Europene, generalul Håkan SYRÉN, vicepreședintele Comitetului Militar al NATO, generalul-locotenent Walter GASKIN, și comandantul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, amiralul Mark FITZGERALD. Totodată, vor fi prezenți în calitate de observatori reprezentanți ai Croației și Sloveniei.


Biroul de presă