Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 142


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Viorel Oancea, împreună cu o delegație militară, participă, în zilele de 10 și 11 iunie a.c., la Bruxelles, la Reuniunea miniștrilor apărării din țările membre NATO. Agenda cuprinde, în prima zi, reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, urmată de o întâlnire de lucru a miniștrilor apărării din țările care participă cu trupe la misiunea KFOR, din Kosovo. Programul include, de asemenea, desfășurarea reuniunilor Comisiei NATO-Ucraina, ale Grupului de Planificare Nucleară și Consiliului Nord-Atlantic pe problematica antirachetă și cea nucleară.

În a doua zi a reuniunii sunt programate întrunirea Comisiei NATO-Georgia și reuniunea miniștrilor apărării din țările membre NATO cu omologii lor din statele nemembre ale Alianței contributoare la ISAF. În cadrul discuțiilor vor fi abordate, în principal, reforma NATO, inclusiv a structurii de comandă a Alianței, problema resurselor, procesul de transformare, Noul Concept Strategic, precum și apărarea antirachetă.

Dezbaterile asupra aspectelor operaționale vor fi focalizate pe implementarea strategiei de tranziție în cadrul operației ISAF din Afganistan, participarea la misiunea NATO de pregătire a trupelor afgane și perspectivele trecerii la etapa a doua a tranziției în cadrul misiunii KFOR. Comisiile NATO-Georgia și NATO-Ucraina vor supune dezbaterii problematica reformei apărării și contribuției practice la operațiile Alianței Nord-Atlantice.


Biroul de presă