Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 211


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Seria manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române - 2010, debutează joi, 5 august, ora 9.00, când Muzica Militară a Forțelor Navale Române va oferi un inedit spectacol muzical, timp de o oră, pe esplanada Palatului Cercului Militar Național din București.

În continuare, la Palatul Cercului Militar Național, se va desfășura simpozionul cu tema "Ziua Marinei Române - prezent și perspective", va fi lansată Monografia Forțelor Navale și va fi vernisată o expoziție de pictură și sculptură cu tematică marinărească, organizată de Muzeul Marinei Române în colaborare cu Liga Navală Română.

La activități au fost invitați reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, Statului Major General, Ligii Navale Române, asociației Clubul Amiralilor, Ligii Ofițerilor din Marina Militară, Ligii Maiștrilor Militari de Marină, precum și personal militar și civil din Statul Major al Forțelor Navale.

Tot joi, 5 august, în Parcul Cișmigiu, între orele 18.00 și 20.00, Muzica Militară a Forțelor Navale va oferi publicului un spectacol muzical. Pe parcursul spectacolului, se va crea o punte de legătură între trecut, prezent și viitor prin prezentarea unei expoziții de uniforme de marină și costume de epocă, pregătite de către Asociația "Tradiția Militară", iar tinerilor interesați de o carieră militară în Forțele Navale li se va prezenta oferta educațională a Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" și Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.


Biroul de presă