Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan Florin Popoaca

 


Comunicat nr. 131


Exercițiul maritim internațional “BLACKSEA PARTNERSHIP 2005”


În perioada 2-10 aprilie a.c., dragorul maritim “Locotenent Dimitrie Nicolescu” participă la exercițiul maritim “BLACKSEA PARTNERSHIP 2005”, organizat de Forțele Navale din Turcia în marea teritorială și apele internaționale de sud ale Mării Negre.
Activitatea are ca obiectiv creșterea interoperabilității între forțele navale ale națiunilor participante prin conducerea de exerciții navale incluzând operațiuni de asistență umanitară și evacuare noncombatanți, promovarea luptei împotriva terorismului, precum și operațiuni de embargo și de interdicție maritimă.
În programul misiunii sunt cuprinse și vizite în porturile Istanbul și Eregli în Turcia. La exercițiu mai participă navele: “Turgutreis” – Turcia, “Bodry” – Bulgaria, “Lutsh” – Ucraina și “Kutaisi” – Georgia. Dragorul maritim “Locotenent Dimitrie Nicolescu”, este comandat de locotenent comandorul Emanuel PARASCHIV și are la bord un efectiv de 70 de militari.
***
BLACKSEA PARTNERSHIP este un exercițiu regional, organizat anual de către Turcia, la care sunt invitate să participe nave din Forțele Navale ale statelor riverane Mării Negre pentru a desfășura antrenamente în comun vizând consolidarea cooperării în menținerea securității și stabilității în zona Mării Negre.

Statul Major al Fortelor Navale