Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 258


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Vineri, 29 octombrie, începând cu ora 9.00, în portul militar Constanța, va avea loc ceremonia prilejuită de plecarea Fregatei “Regele Ferdinand” în misiune la operația “Active Endeavour”.

Fregata românească va executa în Marea Mediterană, în perioada 1-30 noiembrie, misiuni specifice de prevenire și combatere a terorismului și a traficului ilegal, alături de alte nave și forțe aflate sub comandă NATO.

Misiunea reprezintă a șasea participare a Forțelor Navale Române la această operație militară prin care țara noastră contribuie activ la sporirea securității în Europa.

Fregata este comandatã de căpitan-comandorul Mihai Panait și are la bord, pentru această misiune, un echipaj alcătuit din 203 marinari.

La ceremonie au fost invitați să participe, alături de familiile echipajului, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai autorităților publice locale, cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război.

Jurnaliștii interesați să participe la această ceremonie vor fi așteptați vineri, 29 octombrie, începând cu ora 8.30, la intrarea în portul militar Constanța.


Biroul de presă