Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 263


INFORMAȚIE DE PRESĂ


În perioada 2-4 noiembrie, se desfășoară Exercițiul de nivel strategic "DACIA 2010" care se va finaliza cu exerciții tactice cu trageri de luptă executate simultan în poligoanele Cincu și Babadag.

Activitatea este planificată și condusă de Statul Major General în conformitate cu standardele și procedurile NATO și are ca obiectiv principal antrenarea simultană a structurilor de conducere operațională de nivel strategic, operativ și tactic în planificarea și desfășurarea de acțiuni militare întrunite. Exercițiile planificate se bazează pe scenariul fictiv al unei campanii care include acțiuni militare cu întrebuințarea forțelor într-o operație întrunită de apărare pe teritoriul României.

La exercițiu participă aproximativ 2.700 de militari din toate cele trei categorii de forțe ale armatei și peste 200 de mijloace tehnice.

Joi, 4 noiembrie, începând cu ora 11.00, în Poligonul Cincu, județul Brașov, jurnaliștii interesați vor putea să asiste la activitățile din ultima zi a exercițiului.

Acreditarea presei se va face până miercuri, 3 noiembrie, ora 10.00, prin completarea formularului atașat și transmiterea acestuia la adresele de e-mail sirp.smg@gmail.ro și sirp_smg@yahoo.com sau la fax 021/319.56.73.

Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați joi, până la ora 10.00, la intrarea în Poligonul Cincu.


Biroul de presă