Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 265


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Un pluton de militari din Forțele Terestre Române participă, în perioada 4 - 13 noiembrie, la exercițiul de instruire în comun româno-chinez "Friendship Action 2010", care se desfășoară în localitatea Kunming, provincia Yunnan, din Republica Populară Chineză.

Plutonul românesc, format din 25 de militari din cadrul Batalionului 26 Vânători de Munte de la Brad, și un pluton de militari din compunerea structurilor de vânători de munte ale armatei chineze vor exersa proceduri specifice acțiunilor militare în teren muntos.

Tematica programului de instruire cuprinde tehnici de alpinism, proceduri de căutare, salvare și evacuare a răniților din zone de mare altitudine, trageri cu armamentul din dotarea militarilor chinezi și exerciții tactice în teren muntos-împădurit.

Antrenamentele comune planificate în cadrul exercițiului contribuie la pregătirea militarilor pentru desfășurarea operațiilor militare pe timp de vară-iarnă în zone de mare altitudine, cu climă extremă.

Exercițiul româno-chinez "Friendship Action" se află la a doua ediție, prima desfășurându-se în anul 2009, în România, la Brad. Acesta se înscrie în seria schimburilor de experiență efectuate în comun de vânătorii de munte români cu structuri alpine din alte state.


Biroul de presă