Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 276


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea va efectua duminică, 28 noiembrie a.c., o vizită de lucru planificată în garnizoanele Oradea, Carei și Satu Mare.

Ministrul apărării va depune la Carei o coroană de flori la Ansamblul Monumental, în cadrul ceremoniei militare care se va desfășura, începând cu ora 12.00, în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României. La activitate vor fi prezente soțiile eroilor căzuți la datorie în misiuni în teatrele de operații sau pe teritoriul național.

Începând cu orele 13.00, ministrul Gabriel Oprea va vizita locația din Strada Poligonului din Satu Mare, transferată din administrarea M.Ap.N. în cea a administrației publice locale, unde se derulează proiectul de construire a 140 de locuințe în sistem ANL, dintre care jumătate vor fi repartizate militarilor.

Ministerul Apărării Naționale a inițiat în acest an un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și cu autoritățile locale pentru construirea de locuințe pentru tineri, în regim ANL. Proiectele demarate în județele în care Armata dispune de spații și terenuri excedentare vor rezolva problema locuințelor pentru tinerii militari aflați la începutul carierei. În toate aceste situații, condiția pentru transferarea terenurilor către autoritățile locale a fost ca procente cuprinse între 30 și 50 la sută din numărul de locuințe care se vor realiza să revină tinerilor militari.

Domnul Gabriel Oprea se va întâlni, în continuarea vizitei de lucru de la Satu Mare, cu personalul militar și civil din garnizoană, în cazarma Batalionului 52 Geniu.

Ministrul apărării naționale va inspecta, cu această ocazie, și Cercul Militar Satu Mare, care își redeschide porțile în condiții normale de funcționare. Una dintre problemele prezentate ministrului, la data de 9 octombrie a.c., cu prilejul precedentei vizite în garnizoană, a fost cea a necesității de reabilitare a Cercului Militar, în beneficiul personalului activ al M.Ap.N, precum și al cadrelor militare în rezervă și în retragere și veteranilor de război. Ministrul Oprea a dispus atunci măsuri urgente pentru readucerea clădirii la starea normală și a fixat data de 1 decembrie ca termen pentru reabilitarea spațiilor.

Vizita în garnizoanele din nordul țării se înscrie în seria activităților planificate și desfășurate de conducerea MApN pentru cunoașterea concretă, la fața locului, a condițiilor de muncă și de viață ale personalului militar și civil și pentru adoptarea măsurilor care se impun pentru rezolvarea cu operativitate a situațiilor cu care acesta se confruntă. În cadrul întâlnirilor pe care le va avea cu personalul M.Ap.N., din aceste garnizoane, ministrul Gabriel Oprea, însoțit de generali și ofițeri din conducerea Armatei, va discuta despre stadiul îndeplinirii obiectivelor operaționale, despre proiectele legislative și instituționale realizate în acest an pentru soluționarea problemelor de natură socială ale militarilor activi și în rezervă, ale personalului civil și ale veteranilor de război.


Biroul de presă