Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 279


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Aproximativ 1.500 de militari și tehnică militară aparținând Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Administrației și Internelor, Serviciului Român de Informații și Serviciului de Protecție și Pază vor participa miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Arcul de Triumf din București.

Tot în București vor avea loc, în aceeași zi, ceremonii militare de depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul închinat Eroilor militari români căzuți la datorie, amplasat în fața Palatului Național al Copiilor din Parcul Tineretului (ora 8.00) și Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I (ora 9.00). Începând cu ora 17.00, militari din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torțe pe itinerariul Palatul Cercului Militar Național - B-dul. Regina Elisabeta - Piața Operei - Pod Cotroceni - B-dul. Geniului - B-dul. Vasile Milea - B-dul. Timișoara.

Militarii români aflați în misiune în teatrele de operații vor organiza manifestări specifice dedicate Zilei Naționale a României.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanți ai Armatei României vor participa, la solicitarea și cu sprijinul autorităților locale, la pregătirea, organizarea și desfășurarea de ceremonii militare și religioase de depunere de coroane de flori și solemnități de retragere cu torțe.

Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz.


Biroul de presă