Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 281


INFORMAȚIE DE PRESĂ


În perioada 8-10 decembrie, va avea loc cea de-a treia ediție a Concursului național interuniversitar de drept internațional umanitar și dreptul refugiaților "Nicolae Titulescu".

Concursul este o inițiativă a Centrului de Studii de Drept Umanitar al Universității "Nicolae Titulescu" și este organizat în parteneriat cu Centrul de Drept Internațional Umanitar din cadrul Ministerului Apărării Naționale (CDIU), Agenția Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați - reprezentanța în România (UNHCR), Societatea Națională de Cruce Roșie România (SNCRR), Comisia Națională de Drept Internațional Umanitar (CNDIU).

Deschiderea concursului și prima probă se vor desfășura în data de 8 decembrie, de la ora 12.00, la Universitatea Națională de Apărare "Carol I", iar finala concursului, festivitățile de premiere și închidere a concursului se vor desfășura vineri, 10 decembrie, la sediul din Ploiești al Centrului de Drept Internațional Umanitar al Ministerului Apărării Naționale.

În concurs s-au înscris nouă echipe din opt instituții de învățământ superior, Ministerul Apărării Naționale fiind reprezentat de echipa Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu".

Cei mai bine pregătiți studenți își vor disputa premiul cel mare "Bene Merenti". Se vor mai acorda premiul "Nicolae Titulescu" pentru cel mai bun orator și premiul "Vox Populi" pentru echipa care demonstrează cea mai mare coeziune între membrii ei, precum și pentru capacitatea de a socializa cu ceilalți concurenți.


Biroul de presă