Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 136


Delegație românească în vizită la Colegiul de Apărare al NATO


În perioada 5-8 aprilie a.c., o delegație a Universității Naționale de Apărare, condusă de rectorul acestei instituții, general conf. univ. dr. Mircea Mureșan, va participa, la Roma, la Conferința anuală a comandanților instituțiilor militare de învățământ superior, cu tema „Noi dezvoltări în pregătirea liderilor de mâine”.

În cadrul conferinței vor fi analizate aspecte privind acreditarea cursurilor oferite de instituțiile de învățământ militar superior, armonizarea programelor de învățământ ale acestora, proiectarea sistemului de învățământ la distanță și adoptarea unui program de învățământ al colegiilor de apărare atrăgător și pentru alte instituții.

Din delegația românească mai fac parte prorectorul pentru învățământ, comandor prof. univ. dr. Florian Râpan, și prof. Camelia Carapale. Invitația a fost adresată de generalul-locotenent Jean Paul Raffenne, comandantul Colegiului de Apărare al NATO, din Roma.

Activitatea se înscrie în sfera eforturilor Universității Naționale de Apărare de adaptare a învățământului militar superior românesc la realitățile generate de apartenența țării noastre la Alianța Nord-Atlantică.Biroul de Presa al M.Ap.N.